eur:
387.31
usd:
357.02
bux:
68093.85
2024. május 17. péntek Paszkál

A vasúton csak keddre áll helyre a forgalom

Jelentős gondokat okozott a fováros, illetve az ország közlekedésében a délelőtti BKV, illetve a reggeli MÁV-sztrájk. A budapesti tömegközlekedésben már csaknem mindenütt, a vasúton várhatóan holnap reggelre áll helyre a menetrend szerinti forgalom.

A BKV-nál a dolgozók 99 százaléka csatlakozott a délután egy óráig tartó munkabeszüntetéshez, a MÁV-nál - a vasúttársaság adatai szerint - a vonatok 62 százaléka közlekedett az éjféltől 10 óráig tartó munkabeszüntetés során.

Nemes Gábor, a BKV-dolgozók sztrájkját szervező egyik érdekképviselet elnöke az InfoRádióban emlékeztetett arra, hogy a szakszervezetek a tervezett csoportos létszámleépítés és a járatritkítások ellen tiltakoznak, emellett azt követelik, hogy a BKV vezetősége kezdjen tárgyalásokat a főváros és az állam képviselőivel a társaság anyagi problémáinak megoldásáról.

A cég és az érdekképviseletek között szerdán folytatódik az egyeztetés.

Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke eredményesnek értékelte a reggeli munkabeszüntetést, és közölte: nem adják fel követeléseiket. A MÁV továbbra is irreálisnak és jogtalannak tartja a VDSZSZ igényeit, de pénteken újabb egyeztetést tartanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×