eur:
388.97
usd:
363.39
bux:
68177.52
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lyukacsos törvények, elfolyó közpénzek

Rövidesen a kormány elé kerül a korrupció visszaszorítását célzó stratégia - számolt be az igazságügyi és rendészeti miniszter. Draskovics Tibor hozzátette: reméli, hogy néhány héten belül sikerül megegyezniük a pártoknak az új párt- és kampányfinanszírozási törvényről.

A Transparency International Magyarország Közalapítvány a kormány megbízásából tanulmányt készített - a hazai intézményrendszer átvilágításával és a jogszabályi háttér megvizsgálásával - az antikorrupciós stratégia elkészítéséhez.

A tanulmányból kiderül: a jogszabályi háttér többnyire rendben van, de az ellenőrzéssel és szankciók kiszabásával komoly problémák vannak - jelentette ki a közalapítvány ügyvezető igazgatója.

Alexa Noémi hozzátette: a jogszabályok esetében kivételt képez a párt- és kampányfinanszírozási törvény, és a közbeszerzési eljárásra vonatkozó jogszabályok, ezeken a területeken sürgős módosításra lenne szükség - véli a szakértő.

Halmozott előnyök

Az Amerikai Egyesült Államok nagykövete nyolc kollégájával együtt részt vett az antikorrupciós stratégia elkészítésében. April Foley azt mondta: ha sikerül visszaszorítani a megvesztegetési gyakorlatot, az a nemzetközi piacon is vonzóbbá teheti Magyarországot; idecsalogathatja a külföldi befektetőket, és visszafoghatja a kormányzati kiadásokat.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter elmondta: mindkét problémás területen új jogszabályok elfogadását tervezik; a következő hetekben a parlamenti pártok vezetőivel egyeztet a kormány az antikorrupciós stratégiáról, majd ezt követően az Országos Érdekegyeztető Tanács elé kerül a javaslat.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×