eur:
385.59
usd:
354.2
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Kaiser Ede még nem döntötte el, kér-e kártérítést az államtól

Várhatóan jövő héten dönt Kaiser Ede ügyében a perújítás elrendeléséről a győri Fellebbviteli Főügyészség. A férfi ügyében azért van szükség újabb bírósági tárgyalás lefolytatására, mert korábban a móri bankrablás miatt tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Tegnap a Fővárosi Főügyészség szóvivője bejelentette: benyújtották a vádiratot W. Róbert ellen, akinek szerepe lehetett a hat évvel ezelőtt történt rablógyilkosságban.

A perújítási nyomozást már több mint egy éve elrendelték, és elég sajátosan zajlott le - mondta az InfoRádiónak Dezső Antal. Kaiser Ede védője hozzátette: bíróság előtt fogják újratárgyalni az ügyet, és hivatalosan is felmentik majd védencét a móri vádak alól.

Az ügyvéd csak azt nem érti, miért kellett erre egy évet várni. Ezt ugyanis már akkor meg lehetett volna tenni.

Kaiser Ede nem csupán a móri, hanem más fegyveres rablások miatt is kapott tényleges életfogytiglant. A felülvizsgálat eredményeként az ügyvéd határozott idejű szabadságvesztés kiszabására számít, de a büntetést években nem akarta megbecsülni.

A védő szerint egyelőre még nem döntöttek arról, hogy kérnek-e kártérítést az államtól - erről csak akkor határoznak, ha Kaiser Edét jogerősen felmentik a móri vádak alól. "Ilyen helyzetben természetesen több millió forintról lehet szó" - tette hozzá Dezső Antal.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×