eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kövér: A kormány a klientúrába tartozó hiénacsordák éhségét próbálja kielégíteni

A kormány meg akarta spórolni azt, hogy magyarázatot adjon arra: miért tért el a választási ígéretektől - jelentette ki Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz választmányi elnöke ezzel magyarázta azt a helyzetet, amelybe a kormánypártok jutottak. Hozzátette azt is: a koalíció pártjainak legfőbb törekvése, hogy érdekköreiknek kedvezzenek.

A kormánynak el kellett volna számolni az emberekkel a választási ígéreteivel, ám ezt megspórolták, és az 1980-as évek közepére jellemző reformdiktatorikus mentalitással úgy gondolták, az emberek helyett jobban tudják, mi a helyes, és végrehajtják azt, amire nincs felhatalmazásuk - mondta Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Fidesz választmányi elnöke hangsúlyozta: ez politikai zsákmányszerzés, a hatalom ennek a garnitúrának csak eszköz arra, hogy személyes és csoportérdekeit érvényesítse.

"Hiénacsordaként lógatják a nyelvüket és csorgatják a nyálukat különböző pénzügyi tőkés befektetőkörök a még maradt állami vagyoncsoportok környékén" - emelte ki Kövér László. Hozzátette: a kormány azt próbálja meg kitalálni, miként lehet ezeknek a hiénacsordáknak az éhségét kielégíteni, amelyek az ő klientúrájuk részét képezik.

A Fidesz politikusa szerint a kormányzati negyed terve, a földtörvény átalakításának elképzelése, az egészségügyi reform, a MÁV szétverése és a digitális táblák ügye is erre példa.

Kövér László kiemelte: vérlázító az a vélekedés, hogy a gazdaságban abból adódnak a gondok, mert az emberek nem szeretnek dolgozni.

A fideszes politikus azzal egyetértett, hogy kevesen adóznak, de a szociális ellátások leépítése helyett szerinte a feketén dolgozókat kellene visszaterelni a legális munkaerőpiacra.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×