eur:
393.13
usd:
367.31
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Hiller: A koalíció fennmaradása valószínűbb, mint a felbomlása

Hiller István, az MSZP alelnöke elképzelhetőnek tartja, hogy pártja kisebbségben kormányozza az országot, a politikus mégis a koalíció fennmaradására lát nagyobb esélyt.

Az MSZP célja nem a koalíció felbontása, hanem működésének jobbá tétele a célja - mondta az InfoRádiónak a párt alelnöke.

Hiller István az egészségügyi miniszter menesztése kapcsán közölte: a miniszterelnöknek alkotmányos joga volt Horváth Ágnes felmentése. A politikus hozzáfűzte: Gyurcsány Ferencnek nem az volt a célja, hogy megbontsa, felmondja a koalíciós szerződést, pusztán egyetlen, adott tárcánál akart miniszterváltást.

A szocialista párt alelnöke úgy véli, a kormányfő világosan és határozottan foglalt állást, amikor azt mondta: javasolja, hogy a koalíciós partnerrel közösen állítsanak új jelöltet.

Hiller István elképzelhetőnek tartja, hogy pártja kisebbségben kormányozza az országot, mégis a koalíció fennmaradására lát nagyobb esélyt.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×