eur:
395.05
usd:
371.11
bux:
65184.06
2024. április 19. péntek Emma

Fodor: A nagyon távoli jövő kérdése, támogatjuk-e kívülről a kormányt

Fodor Gábor szerint az SZDSZ ügyvivő testülete megszavazza a frakció kérését, vagyis visszahívják a szabad demokrata minisztereket és államtitkárokat Horváth Ágnes, az egészségügyi tárca vezetőjének menesztése miatt.

Komoly politikai hibát követett el a miniszterelnök, amikor egyeztetés nélkül kezdeményezte Horváth Ágnes leváltását az egészségügyi tárca éléről - mondta az InfoRádiónak Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője.

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter hozzátette: erre válaszul az SZDSZ-frakció azt javasolta a párt ügyvivő testületének, hogy hozzon döntést a szabad demokrata miniszterek és államtitkárok kormányból való visszavonásáról, április 30-i hatállyal.

Fodor Gábor közölte: a koalíció sorsáról a párt küldöttgyűlésének kell döntenie. "Ha a programunkat tudjuk érvényesíteni, akkor, azt gondolom, folytatható az együttműködés. Ha nem, akkor készen kell lennünk arra, hogy felálljunk" - jelentette ki a szabad demokrata ügyvivő.

Az ügyvivő testület valószínűleg a miniszterek és államtitkárok visszavonásáról dönt majd - mondta a szabad demokrata politikus, aki ugyanakkor úgy véli: a következő egy hónapban, a koalíciós tárgyalások során változhat a helyzet. "Minden nyitott kérdés" - fűzte hozzá Fodor Gábor.

Az SZDSZ ügyvivője hozzáfűzte: az a nagyon távoli jövő kérdése, hogy, ha szakad a koalíció, támogatják-e majd kívülről a kisebbségi kormányt.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×