INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Döntés: 2010-re készül el a Kossuth téri mélygarázs

InfoRádió / MTI
Egyetértett a Főpolgármesteri Kabinet azzal a hivatali javaslattal, hogy a Kossuth tér alatti mélygarázs és a látogatóközpont a felszíni közparkkal együtt 2010 december végéig épüljön meg, az önkormányzat parkolással foglalkozó cégének közreműködésével - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója.

A kabinet elé került előterjesztés szerint a felszíni rendezésre kiírt tervpályázat eredményes volt, és az Országgyűlés Hivatala mint kiíró, hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásról állapodott meg a továbbtervezésben a győztes pályázóval.

A főváros és az Országgyűlés Hivatala közti szerződés alapján a hivatal javaslatot tett a felszíni rendezésről szóló külön megállapodásokra.

Az új rendezési koncepció szerint a fővárosi önkormányzatot terhelné a mélygarázs és a látogatóközpont tervezése, kivitelezése és a közpark megvalósítása is. Az Országgyűlés Hivatala a látogatóközpont használatáért az önkormányzatnak, a mélygarázs használatáért pedig az önkormányzat parkolási kft.-jének fizetne oly módon, hogy e konstrukcióba bevonnák a korábban a közparkra biztosított 1,2 milliárd forintot is.

Nyáry Krisztián tájékoztatása szerint a városvezetés egyetértett a tervezett beruházásokkal, az ezekhez szükséges újabb megállapodásokkal, és egyidejűleg további egyeztetéseket tartott szükségesnek az indokolt jogi és pénzügyi konstrukció kidolgozásához.

A címlapról ajánljuk