eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Engedély nélkül működő húsnagykereskedésre csaptak le Inárcson

Illegális húsüzemet találtak Inárcson. A fővárosi és Pest megyei főállatorvos az InfoRádiónak elmondta: az engedélyek nélkül működő baromfihús-nagykereskedésből 1,5 tonna húst foglaltak le. Hajós Ádám hozzátette: a vállalkozó több üzletbe is szállított a húsból.

Engedély nélkül működtetett baromfihús-nagykereskedést egy vállalkozó a Pest megyei Inárcson - tájékoztatta az InfoRádiót a fővárosi és pest megyei főállatorvos, hozzátéve: másfél tonnányi húst foglaltak le és utaltak megsemmisítésre.

Hajós Ádám közölte: az ott talált húsok kilencven százaléka jelöletlen volt, a hatóságok azonban két, amúgy engedéllyel működő baromfiüzem címkéit találták meg; valószínű tehát, hogy a vállalkozó hamisított jelölést tett rá a feketén előállított termékekre.

A vállalkozó elismerte, hogy engedély nélküli húskereskedést üzemeltetett, nem működött azonban együtt a hatóságokkal, nem akarta kinyitni az üzemet, ám az ellenőrök, a rendőrök segítségével végül bejutottak a helyiségbe - mondta a fővárosi és Pest megyei főállatorvos.

A hús ránézésre nem volt romlott, a hatóságok azonban nem végeztettek laboratóriumi vizsgálatot - hangsúlyozta Hajós Ádám.

A vállalkozó öt, már ismert üzletbe szállított a feketén előállított húsból, és a helyszínen is adott el belőle - fűzte hozzá a fővárosi és Pest megyei főállatorvos.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×