INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Engedély nélkül működő húsnagykereskedésre csaptak le Inárcson

Infostart / InfoRádió
Illegális húsüzemet találtak Inárcson. A fővárosi és Pest megyei főállatorvos az InfoRádiónak elmondta: az engedélyek nélkül működő baromfihús-nagykereskedésből 1,5 tonna húst foglaltak le. Hajós Ádám hozzátette: a vállalkozó több üzletbe is szállított a húsból.

Engedély nélkül működtetett baromfihús-nagykereskedést egy vállalkozó a Pest megyei Inárcson - tájékoztatta az InfoRádiót a fővárosi és pest megyei főállatorvos, hozzátéve: másfél tonnányi húst foglaltak le és utaltak megsemmisítésre.

Hajós Ádám közölte: az ott talált húsok kilencven százaléka jelöletlen volt, a hatóságok azonban két, amúgy engedéllyel működő baromfiüzem címkéit találták meg; valószínű tehát, hogy a vállalkozó hamisított jelölést tett rá a feketén előállított termékekre.

A vállalkozó elismerte, hogy engedély nélküli húskereskedést üzemeltetett, nem működött azonban együtt a hatóságokkal, nem akarta kinyitni az üzemet, ám az ellenőrök, a rendőrök segítségével végül bejutottak a helyiségbe - mondta a fővárosi és Pest megyei főállatorvos.

A hús ránézésre nem volt romlott, a hatóságok azonban nem végeztettek laboratóriumi vizsgálatot - hangsúlyozta Hajós Ádám.

A vállalkozó öt, már ismert üzletbe szállított a feketén előállított húsból, és a helyszínen is adott el belőle - fűzte hozzá a fővárosi és Pest megyei főállatorvos.

Hanganyag: Kálló Izabella

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk