eur:
393.73
usd:
368.92
bux:
65730.22
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ágh: "Az SZDSZ eleve sikertelen kampányt kezdett"

Ágh Attila szerint a Fidesz kampányüzenete nem volt egyértelmű, az MSZP pedig ha kevéssel is, de sikeresen csökkentette a népszavazás jelentőségét. Az SZDSZ kapcsán a politológus úgy fogalmazott, hogy a párt rossz témaválasztással és rossz jelszavakkal kezdte kampányát.

Egy párt kampányának sikerét az mutatja, hogy a bizonytalanokat mennyire tudja befolyásolni - emelte ki Ágh Attila.

A Fidesz esetében ez a tényező abban mutatkozik meg, hogy tudja-e azokat is mozgósítani, akik nem feltétlenül a három népszavazási kérdésre figyelnek, hanem általában konfrontálódnának a kormánnyal - fogalmazott.

A politológus szerint a Fidesz abban hibázott a népszavazási kampány során, hogy nem épített hidat, hiszen Tarlós István balról támadta a három intézkedést, Orbán Viktor viszont megpróbálta középről és kormányellenes érvekkel felszólítani az egész lakosságot, ám olyan nem hangzott el, ami a két dolgot összekötötte volna.

Az MSZP-nek relatíve sikere van abban, hogy megpróbálta a referendum jelentőségét csökkenti egy hideg kampánnyal, és azt mondani, hogy nem érdekli az eredmény - vélekedett Ágh Attila.

Hozzátette: a felmérések szerint csökken azok aránya, akik szerint a referendum eredménye befolyásolná a kormány sorsát.

Az SZDSZ egy eleve sikertelen kampányt kezdett, rossz témaválasztással, jelszavakkal és szimbólumokkal - emelte ki a politológus.

Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy az SZDSZ-nek a nem szavazatokra buzdító kampányával csak nyerni lehet, mert a nemek aránya várhatóan meg fogja haladni a kisebbik kormánypárt szavazóinak arányát, és könnyű lesz azt bejelenteni, hogy nem öt százalék alatti párt a liberális.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×