INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Medveczky kezében a köztévé

InfoRádió / MTI
A Digitális MTV Igazgatóság eddigi vezetőjét nevezte ki hétfői hatállyal a Magyar Televízió egyetlen - gazdálkodásért és stratégiatervezésért felelős - alelnöki posztjára a napokban lejáró mandátumú Rudi Zoltán elnök. Medveczky Balázs az új elnök megválasztásáig alelnökként irányítja az intézményt.

Hétfői hatállyal a Digitális MTV Igazgatóság eddigi vezetőjét nevezte ki alelnöknek a közetelevízió napokban lejáró mandátumú elnöke. Rudi Zoltán közleménye szerint Medveczky Balázs "felkészült és tapasztalt, a Magyar Televízióban nagy projekt- és helyismerettel bíró tévés szakember".

A 39 éves, közgazdász végzettségű szakember már húsz éve dolgozik az MTV-ben. Rudi Zoltán - aki a második fordulóban is pályázik az elnöki tisztségre - kedden adja át Medveczky Balázs alelnöknek azokat a dokumentumokat, amelyeket utasítására a főszerkesztők és az igazgatók készítettek a zökkenőmentes átadás-átvételhez.

A Digitális MTV Igazgatóság éléről alelnökké kinevezett Medveczky Balázs utódlásáról, várhatóan megbízott igazgató kinevezésével, mandátumának lejártáig dönt az elnök - tudatták.

MTV elnökjelöltek: háromból kettő

Közben a Magyar Televízió elnöki posztjára kiírt pályázat indulói közül ketten biztosan a második menetben is versenybe szállnak, míg a harmadik aspiráns még gondolkodik ezen - tudta meg az érintettektől hétfőn az MTI.

Az MTV sajtóosztályának közleményéből kiderül: a napokban lejáró mandátumú Rudi Zoltán elnök fenntartja indulási szándékát, amelyet már február 12-én, az első kör eredménytelenné nyilvánításának napján bejelentett.

"El fogok indulni" - mondta Hammer Ferenc szociológus, médiakutató, míg a korábban az MTV menedzsmentjében is szerepet játszó Szabó Stein Imre azt közölte, még nem döntött, de - mivel indulási szándékát március utolsó napjáig kell jeleznie - "van még idő" erre.

Az éppen egy hete közzétett pályázati felhívás szerint a jelentkezők május 5-én adhatják le az induláshoz szükséges dokumentációt; a kuratóriumnak június 3-ig kell döntenie a kérdésben.

A címlapról ajánljuk