eur:
388.7
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Reformok: most már van idő egyeztetésre

Civil és szakmai szervezetek számára tart közmeghallgatásokat a kabinet a következő fél év kormányzati feladatairól - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő, miután a miniszterelnök találkozott a Gazdasági és Szociális Tanács, valamint az Országos Érdekegyeztető Tanács soros elnökségével.

Az adó- és járulékrendszer átalakításáról, az oktatási reformról, valamint az új tulajdonosi programról szélesebb körű társadalmi konzultációt szeretne a kabinet, ezért áprilisban országszerte közmeghallgatásokat szervez a civil szakmai szervezeteknek.

A kormányszóvivő szerint erről és a közmeghallgatások menetrendjéről hivatalos megállapodás is született pénteken a miniszterelnök és a Gazdasági és Szociális Tanács, valamint az Országos Érdekegyeztető Tanács soros elnökeinek megbeszélésén.

Budai Bernadett emlékeztetett: a kormányfő múlt heti évértékelőjében azt mondta, mostantól előbb egyeztetnek a társadalommal egy-egy kormányzati javaslatról, majd utána döntenek.

Az InfoRádiónak arra a kérdésére, hogy eddig miért nem így volt, a kormányszóvivő azt válaszolta: 2006 tavasza óta azonnali intézkedéseket kellett hozni, és nem volt idő több hónapos előzetes egyeztetésekre, most viszont a nyugodtabb kormányzás időszaka kezdődik.

Az adó- és járulékrendszer átalakításával kapcsolatban Budai Bernadett megjegyezte: az eddigi kormányon mindig ősszel terjesztették be a törvényjavaslatokat, most viszont már az év elején megindulhat a vita az adóreformról.

Kóka János, az SZDSZ elnöke szerdán azt mondta: a miniszterelnök által felvázolt három lehetséges adóátalakítás csak egy pártálláspont, a kabinet asztalán ilyen javaslatok nincsenek.

Budai Bernadett erről szólva azt mondta: a három tervezet valóban nem kormányzati álláspont, de nem is az MSZP és nem is az SZDSZ vázlata.

A kormányszóvivő hozzátette: a közmeghallgatásokon felvetődhet egy negyedik és ötödik javaslat is, amit szívesen fogad a kormány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×