eur:
388.99
usd:
361.9
bux:
67983.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A népszavazásig már nem lesz vasutassztrájk

A március 9-ei népszavazásig nem folytatja a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete - mondta Bárány Balázs, a szakszervezet alelnöke. Így akarják elhárítani azokat a vádakat, amelyek szerint politikai okból sztrájkolnak.

A követeléseit továbbra is fenntartja a szakszervezet, azaz továbbra is az alap béremelésen felül 10 százalékos bérfejlesztést kérnek, valamint azt, hogy a dolgozók egyszeri, két és fél havi juttatásban részesüljenek a MÁV Cargo privatizációjából befolyt, több mint 100 milliárd forintból.

Bárány Balázs hangsúlyozta: a sztrájkot folytatni fogják, március 9-ig, azaz a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazásig felfüggesztik azt.

A tárgyalások is folytatódnak a szakszervezet és a vasúttársaság vezetése között, a következő találkozó pénteken lesz.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×