eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A nyár közepén fogadhatják el a tervezetet

A tervek szerint nyár közepére fogadja el a kormány az unió versenyképességének javítását célzó lisszaboni stratégia nemzeti programjának tervezetét - közölte az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

A nyár közepén fogadhatja el a kormány az Európai Unió versenyképességének javítását szolgáló stratégia nemzeti programjának tervezetét - jelentette be az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Bajnai Gordon a Gazdasági Szociális Tanács ülésén hangsúlyozta: a végső változatot októberben kell benyújtani Brüsszelnek.

A miniszter, aki egyben a magyar lisszaboni stratégia fő felelőse azt közölte: a szeptember közepéig tartó társadalmi párbeszédben, valamint a program kidolgozásában a kabinet kiemelt szerepet szán a Gazdasági Szociális Tanácsnak.

Bajnai Gordon hozzátette: a gazdaság versenyképességét erősítő, a foglalkoztatást bővítő reformokat valamennyi tagállamától elvárja az Európai Unió.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter emlékeztetett arra, hogy a 2000-ben elfogadott és 2005-ben megújított stratégia célja, hogy a közösség a világ legversenyképesebb régiójává váljon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×