eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A Fidesz támogatja az ombudsman-jelölteket

Mind a jövő nemzedékek ombudsmani poszt várományosát, mind az adatvédelmi biztos-jelöltet támogatja a Fidesz az Országgyűlésben - jelentette be a Fidesz.

A Fidesz az államfő mindkét ombudsman jelöltjét egyhangúlag támogatja majd hétfőn az Országgyűlésben - közölte az ellenzéki frakció vezetője.

Navracsics Tibor a képviselőcsoport ülése után hangsúlyozta: Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek ombudsmani poszt várományosa és Zombor Ferenc adatvédelmi ombudsmanjelölt is megfelel a szakmai követelményeknek.

Sólyom László köztársasági elnök a múlt hónap közepén azért állított ismét jelölteket, mert tavaly decemberben a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának posztjára jelölt Nagy Boldizsár, és az újra adatvédelmi ombudsmannak jelölt Péterfalvi Attila nem kapta meg a szükséges támogatást a parlamentben.

Az országgyűlési biztosokat kétharmados többséggel választják meg, hatéves időtartamra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×