INFORÁDIÓ
2022. január 27. csütörtök
Angelika

Orbán Viktor: az egészségügy lett az összefogás mintapéldája

InfoRádió / MTI

Az egészségügy lett Magyarországon az összefogás mintapéldája - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kedden Veszprémben, a megyei kórház főbejárata előtt tartott sajtótájékoztatón.

Az orvosok félreteszik különböző ideológiai nézeteiket és pártszimpátiáikat, és kizárólag a betegek sorsa és az egészségügyi szakma jövője izgatja őket - hangsúlyozta az ellenzéki vezető. Hozzátette: régóta várták már, hogy Magyarországon olyan helyzet jöjjön létre, amikor az emberek élete szempontjából fontos kérdésekben a szakemberek szót tudnak érteni egymással.

Orbán Viktor 2007 legnagyobb hozadékának nevezte, hogy néhány terület mély válsága következtében az emberek rájöttek: az együttműködést érdemes keresniük. A Fidesz elnöke egyedülállónak tartotta, hogy Veszprémben három volt egészségügyi miniszter más-más pártszimpátiával szakmai alapon szót ért egymással.

A sajtótájékoztatót megelőzően Orbán Viktor a veszprémi megyei kórházban megbeszélést folytatott Rácz Jenővel, az intézmény főigazgatójával, volt szocialista egészségügyi miniszterrel, valamint a Fidesz két vezető egészségpolitikusával, Mikola Istvánnal és Gógl Árpáddal, a Fidesz-kormány egykori egészségügyi minisztereivel.

A Fidesz elnöke leszögezte: a magyar orvostársadalom nemcsak a bajokat tudja rögzíteni, hanem világos elgondolása van saját és a magyar egészségügy jövőjéről. Az ellenzéki politikus úgy vélte, az igazi és országos méretű összefogásra az első lehetőséget a népszavazás fogja megadni, "az összefogás az igennel kezdődik".

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018