eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Nem volt jogellenes a vasutassztrájk

A bíróság február 11-én a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. kérelme nyomán azt a határozatot hozta, hogy a VDSZSZ Szolidaritás által február 1-jén tartott, valamint február 4-én ismét elindított munkabeszüntetés során a 10 százalékos többlet személyi alapbér megfizetésére irányuló követelés jogellenes. A bíróság ugyanakkor elutasította a privatizációból eredő egyszeri juttatás megfizetésére irányuló sztrájkkövetelést illetően a jogellenesség megállapítására irányuló kérelmet.

A közlemény szerint a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. február 13-án a MÁV-START-éval azonos tartalmú kérelmet terjesztett elő. Továbbá kérte annak kimondását, hogy az egyik sztrájkkövetelés jogellenessége már elegendő a sztrájk egészének jogellenessé minősítéséhez.

A bíróság megállapította, hogy a sztrájkot egészében csak akkor lehet jogellenessé nyilvánítani, ha valamennyi munkavállalói követelés tekintetében megállapítható a jogellenesség - áll a közleményben.

A VDSZSZ Szolidaritás 2007. július 1. napjától követelt 10 százalékos béremelést és a MÁV Cargo privatizációjából származó bevételből igényelt egyszeri, 2,5 havi átlagkeresetnek megfelelő juttatást.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×