eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Fidesz: fejetlenség és káosz a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségben

A Fidesz szerint káosz van a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen belül. A párt alelnöke bemutatott egy digitális táblák beszerzésére kiírt uniós pályázatot, amire november vége óta nem lehet jelentkezni. Pelczné Gáll Ildikó szerint a szervezet visszaél a hatalmával. Nagy Tamás összeállítása.

A Fidesz alelnöke szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen belül uralkodó fejetlenséget mutatja a digitális táblák beszerzésére kiírt egyik uniós pályázat. Pelczné Gáll Ildikó azt mondta, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírt pályázatra november óta nem lehet jelentkezni, ez pedig három okból lehetséges. "A kiíró döntésének az átgondolatlansága, vagy az NFÜ szakmai vezetőinek a hozzá nem értése, vagy az a tény, hogy visszaélésszerűen gyakorolják azt a lehetőséget, hogy a kiírásokat megváltoztassák indokolatlanul" - hangsúlyozta.

Pelczné Gáll Ildikó kifejtette, a digitális táblák megvásárlására kiírt pályázatot november végén kellett volna kiírni, de csak december 18-án jelent meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

A pályázatot csak a szervezet saját kalkulátorával és nyomtatványkitöltő-programjának segítségével lehet benyújtani, ez azonban még nem volt elérhető.

Az ügynökség több közleményben többször halasztotta el a pályázati határidőt. A jelen állás szerint a hátrányos helyzetű régiók iskolái február 20. és március 10. között, a többi térség intézményei március 10-től március 31-ig jelentkezhetnek.

A kalkulátor és a nyomtatványkitöltő állítólag kész lesz február 20-ra. A Fidesz alelnöke szerint ez jelenti a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél a gyors pályáztatást.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×