eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

"Alapítványi fenntartás nélkül is lehet sikeres az iskola"

Nem tárgyal tovább a farkasréti iskola alapítványi kézbe adásáról a XI. kerületi önkormányzat. A szülők és a polgármesteri hivatal közösen keresik az iskola fejlesztésének lehetőségét. Bács Márton, Újbuda alpolgármestere azonban nem zárta ki, hogy ha jelentkezik egy megfelelő fenntartó, akkor tárgyaljanak vele.

Két hónapi tárgyalás után megegyezett Újbuda önkormányzata és a Farkasréti Általános Iskola Szülői Munkaközössége. Az iskola önkormányzati fenntartásban marad, de a szülők segítenek felkutatni a fejlesztési lehetőségeket.

A Farkasréti Általános Iskola alapítványi kézbe adásának terve tavaly év végén vetődött fel, az önkormányzat elképzelései miatt többször demonstráltak a szülők és a diákok.

Fürjes Balázs szülő, a tárgyalássorozat vezetője az InfoRádiónak elmondta: bebizonyították az önkormányzatnak, hogy alapítványi fenntartás nélkül is lehet sikeres az iskola. Hozzátette: a megállapodás értelmében rendszeresen konzultálnak az intézmény pénzügyi helyzetéről az önkormányzattal; és a szülők segítenek pótlólagos erőforrásokat keresni.

Bács Márton XI. kerületi alpolgármester elmondta: nem sikerült tisztázniuk néhány vitatott kérdést - így például az épület felújítását vagy a kisebb testvérek iskolába történő felvételét - az alapítvánnyal, ezért nem fogadták el ajánlatot. Hozzátette: az önkormányzat anyagi lehetőségei szűkösek, ezért örül annak, hogy a szülői munkaközösség nem zárkózott el teljesen egy alternatív fenntartó keresésétől, így ha lesz alkalmas jelentkező, tárgyalnak vele.

A Farkasréti Általános Iskola ma egész napos rendezvénysorozattal ünnepli fennállásának 77. évfordulóját.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×