eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Márciustól nem használjuk az apró érméket

Jóváhagyta az Országgyűlés az 1 és 2 forintos érmék bevonásról szóló törvényt. Az intézkedés indoklása szerint a kiscímletű érmék elvesztették jelentőségüket, a készpénzforgalom nem igényli az egy- és kétforintosok használatát, amelyek gyártatása évről évre többe kerül.

A Magyar Nemzeti Bank március elsejétől vonja ki a forgalomból az 1 és 2 forintosokat.

Az érméket a kereskedelmi bankokban, a takarékszövetkezetekben valamint a posta fiókjaiban még legalább fél évig, a nemzeti bankban 2013. március elsejéig váltják be.

A jegybank számításai szerint az intézkedés évente 3-4 milliárd forint megtakarítást jelent.

A kereskedelemben a számlák végösszegét a matematika szabályai szerint kell kerekíteni 5-re, illetve 0-ra, míg a szociális ellátások összegét minden esetben felfelé kerekítik majd. A kerekítési kötelezettség csak a készpénzes fizetésekre, és ott is a végösszegre vonatkozik.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×