eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Vezető nélkül maradhat az MTV

Eredménytelenül zárult a Magyar Televízió (MTV) elnöki tisztségére kiírt pályázat, miután a posztra jelölő kuratóriumi elnökség tíz tagja közül csak ketten adtak le érvényes voksot - közölte az egyik kurátor, Kozák Márton.

Mint mondta: ő a szintén az SZDSZ által a testületbe delegált Rajk László Rudi Zoltán jelenlegi elnökre szavazott, mivel úgy látták, hogy az elmúlt négy esztendő történései "sok vonatkozásban elismerésre méltók".

Hozzátette: tartottak attól is, hogy egy eredménytelen választás esetén "hosszabb időre" választott vezető nélkül maradhat a közmédium.

Egy interregnum "nagyon aggályos lenne, sok-sok szempontból" - mondta, emlékeztetve arra, hogy folyamatban van az MTV új székházba költözése; a média újraszabályozására utalva pedig megjegyezte, kérdéses, hogy az újabb pályázaton lesz-e jelentkező "egy olyan posztra, amelynek ügyében törvényhozás folyik".

Kozák Márton szerint a pályázati eljárás rendjével teljesen ellentétes, hogy a testület öt, az ellenzék által delegált tagja már előre jelezte, hogy egyik pályázó elnökké jelölését sem támogatják, mivel azok a február eleji személyes meghallgatásukon nem válaszoltak bizonyos, helyben felvetett kérdéseikre.

Egy tenderkiírásba nem lehet az elbírálás során újabb szempontokat beemelni - mondta.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×