eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Gyurcsány ma fellebbenti a fátylat

Ma bejelenti a miniszterelnök a kabinetet érintő változásokat - értesült a Népszabadság. A lap szerint Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében.

Valószínűleg változik a MeH struktúrája is, és megalakulhat a kormánykabinet titkársága. A lap úgy tudja, Gyurcsány Ferenc a közigazgatás irányításában való szerepét meg kívánja erősíteni. Így magához vonja a politikai döntéseket, a végrehajtást azonban "leadja" a kancelláriaminiszternek.

Egyre többen szeretnének leválni a dráguló távhőszolgáltatásról, de ez számtalan, nem utolsósorban önkormányzatok által támasztott akadályba ütközhet - írj a Magyar Nemzet.

Már az Alkotmánybíróság előtt van két felülvizsgálati kérelem, ezeket a Közép- és Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal nyújtotta be a fővárosi és miskolci, szerintük jogtalan korlátozások miatt. A szolgáltatók a távhő környezetkímélő voltát hangsúlyozzák, a lakók 30-35 százalékkal alacsonyabb fűtésszámlát akarnak.

Az Index beszámol arról, hogy soha nem volt ennyi vírus az interneten. Tavaly öt és fél millió új vírusvariáció jelent meg az interneten, három éve ez a szám még 200 ezer alatt volt. A vírusírók megpróbálják túlterhelni az antivírus-cégeket.

A devizaadósok az idén több menetben is rövid idő alatt élesen kilengő árfolyamokkal szembesülhettek - olvasható a Napi Gazdaságban. A eltérés egyetlen hónapon belül is jelentős - akár nyolc százalék körüli is - lehet.

Az adósok így a "hullámokból" attól függően érzékeltek többet vagy kevesebbet, hogy törlesztőrészletüket mikor állapítja meg a bank. Például az OTP lakáshiteles ügyfeleinek a hó eleje, míg az UniCreditnél a hó vége lehet fontos időpont, az Ersténél eladósodók viszont e hét péntekére figyelhetnek.

Több kínai autógyár is kiállított a detroiti nemzetközi autószalonon, fogadtatásuk azonban vegyes volt. Elemzők szerint nem elég, ha olcsó egy autó, ha nem teljesíti a környezetvédelmi és ütközésbiztonsági előírásokat.

A kínai márkák egyelőre egyik szempontból sem felelnek meg az amerikai és az európai követelményeknek, és a töréstesztek eredménye katasztrofális. Otthon azonban minden kocsi elkel, igaz, a kínai márkák piaci részesedése csökken a helyben gyártott nyugati márkákkal szemben - derül ki a Világgazdaság írásából.

A pálinkafőzésről, az ital értékesítéséről és a pálinkatörvényről beszélt a Miskolci Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója a penzcentrum.hu-nak adott interjújában. Dr. Prekop Erzsébet azt mondta: a pálinkafogyasztásnak hagyománya van Magyarországon, és a 2002-es uniós csatlakozás sikeres volt a pálinkafőzők számára, mert a pálinka nevet sikerült levédeni az unióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×