eur:
389.69
usd:
362.03
bux:
68479.39
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Védelmet kínált a képviselőknek a rendőrség

A rendőrség biztosítja az országgyűlési képviselők védelmét, amennyiben igénylik - mondta az InfoRádiónak az igazságügyi és rendészeti miniszter, miután a napokban több szocialista politikus házára dobtak Molotov-koktélt.

Takács Albert kiemelte: a képviselők személyes védelmüket és lakásuk felügyeletét is kérhetik a rendőrségtől, és ezt járőrözéssel, vagy folyamatos helyszíni jelenléttel biztosítják. Parlamenti képviselő eddig még nem kért személyes védelmet - tette hozzá.

A tárcavezető hangsúlyozta: felkérte Bencze József országos rendőrfőkapitányt, hogy dolgozzon ki intézkedési tervet a hasonló támadások megelőzésére.

Az elkövetők mielőbbi kézre kerítése érdekében különleges nyomozóegységet hoztak létre, amely közreműködik az ügyészség által végzett nyomozásokban is - emelte ki.

Az országos rendőrfőkapitány ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki azok elfogására, akik péntekre virradó éjjel Molotov-koktélokat dobtak öt szocialista képviselő házára, illetve lakására - mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter.

Az erőszak, illetve az azzal való fenyegetés egy újabb szakaszához érkezett, ez pedig tűrhetetlen - vélekedett a pénteki támadások kapcsán Takács Albert. Hangsúlyozta: a büntető törvénykönyvbe ütköző terrorcselekményről van szó.

A támadások nemzetbiztonsági kockázata miatt a tárcavezető kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági kabinet tárgyalja ezt a kérdést, és alakítsa ki álláspontját.

Takács Albert hozzátette: a kordon marad a Kossuth tér körül, de ezen túl átlagos hétfőre készülnek a parlamenti napon.

A rendőrség folyamatosan felülvizsgálja az indokokat, és ha nincs olyan veszély, vagy fenyegetés, ami a parlamentet és a képviselőket érintené, akkor haladéktalanul elbontják a kordont - mondta a tárcavezető.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×