eur:
401.39
usd:
365.67
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Választási csalással vádolják Kókát

A hírTV információi szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását. A csatornának nyilatkozó férfi azt mondta: részt vett a választási procedúrában, és távol lévő küldöttek helyett jogosulatlanul voksolt Kóka Jánosra.

A hírTV Célpont című műsora szerint tavaly csalással nyert az SZDSZ elnökválasztásán Kóka János.

A csatornának nyilatkozó - a felvételeken kitakart arcú és eltorzított hangú - férfi közölte: nem volt hivatalos küldött, így szavazati joga sem lett volna, de borsodi küldöttek helyett voksolt. A műsor szerint a férfi egy befolyásos borsodi liberális politikus.

A csatorna informátora azt állítja, hogy a liberális párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, T. Asztalos Ildikó hozott magával olyan embereket, akik SZDSZ-szimpatizánsként jelen lehettek a választáson, és a távol lévő küldöttek helyett szavaztak, Kóka János javára. (Noha T. Asztalos Ildikó a nyilvánosság előtt a másik jelöltet, Fodor Gábort támogatta.)

A férfi elmondta azt is: a rendezők nem kértek a "szimpatizánsoktól" személyi igazolványt.

Egy nő - akinek kilétét szintén nem fedte fel a hírTV - elmondta: Borsod megyei rendezőként vett részt a szavazáson, és szintén más helyett szavazott Kóka Jánosra.

A hírTV szerint az SZDSZ-es politikusok azért most álltak elő a történtekkel, mert csalódtak Kóka Jánosban, aki nem teljesítette a nekik tett ígéreteit, és azért nem fordultak a párt jószolgálati és etikai bizottságához, mert attól tartottak, hogy ott eltussolnák az ügyet.

Fodor Gábor nem kívánt reagálni, míg Horn Gábor ügyvivő azt közölte: tisztességes liberális küldöttek, ha ilyen visszaélést tapasztalnak, akkor szólnak vagy bírósághoz fordulnak. Mivel ezt nem tették, ezért Horn Gábor szerint nyilvánvaló, hogy nem történt csalás.

A tavalyi SZDSZ küldöttgyűlésen Kóka Jánost a második fordulóban sikerült elnökké választani, az első fordulóban ugyanannyi szavazatot kapott, mint riválisa, Fodor Gábor.

Az SZDSZ-t sajtóhelyreigazítást kért a hírTV-től a műsorban elhangzottak miatt.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×