eur:
389.61
usd:
361.92
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Lendvai: "Isten ments megvárni március 9-ét"

Az átalakított társadalmi rendszerek megfelelő működtetését nevezte a kormány legfontosabb feladatának az MSZP parlamenti frakcióvezetője. Lendvai Ildikó az InfoRádiónak hangsúlyozta: nincs szándékuk miniszterelnököt cserélni.

A politikus kijelentette: hibát követ el egy kormány, ha nem veszi észre, hogy a nagy rendszereket, az oktatást, az egészségügyet nem elég átalakítani, hanem olajozott működtetni is kell azokat az új struktúrában.

"Ez népszavazástól függetlenül feladata a kabinetnek, ezt hívjuk konszolidációnak. Ezzel nem kell megvárni március 9-ét, isten ments megvárni" - fogalmazott Lendvai Ildikó, hozzátéve: ezt lehetővé teszi a jogi keretek megléte és a sikerrel végrehajtott költségvetési kiigazítás.

Az MSZP frakcióvezetője szerint a rendszerek működtetésének hibái nagyobb vétkei lehetnek egy kormánynak, minthogy bevezet egy szükséges intézkedést.

Ha a dolgok jobban működnek, az segítheti a társadalmi konszolidációt is - fűzte hozzá.

Ragaszkodnak a szimbólumhoz

Arra a kérdésre, hogy várható-e valamilyen változás a kormányban, Lendvai Ildikó konkrétumokat nem mondott, csak azt felelte: egy kormány életében időről időre felmerülő kérdés a személycsere. Ez azonban szavai szerint nem hozható összefüggésbe a népszavazás kimenetelével.

A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök esetleges távozásáról szóló hír kapcsán kijelentette: a szocialistáknak nem áll szándékában elmozdítani a kormányfőt. Folytatni akarják programjukat, ugyanazzal a miniszterelnökkel, aki a változásoknak nemcsak vezetője, hanem szimbóluma is.

Emlékeztetett arra, hogy amikor felröppent a kormányfő távozásáról szóló álhír, akkor a forint megingott, amikor azonban kiderült, hogy mindez csak kacsa, az árfolyam erősödött.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×