eur:
401.4
usd:
365.66
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Fidesz: Milliárdokat költenek luxustanulmányokra

Az összesítések alapján több mint 3 milliárd forintot költött tanulmányokra a kormány az elmúlt 5 évben - közölte Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A politikus úgy fogalmazott: a kabinet a megszorítások szükségességéről beszél, miközben jelentős összegeket költ értelmetlen luxustanulmányokra.

A fideszes képviselő két héttel ezelőtt fordult a minisztériumokhoz az ügyben. Ágh Péter elmondta: az adatok alapján a legtöbbet, 890 millió forintot a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium fordított tanulmányokra.

Az ellenzéki politikus hozzátette: az oktatási tárca és a Miniszterelnöki Hivatal még nem küldte el az összesítést.

A képviselő nem válaszolt arra a kérdésre, hogy az Orbán-kormány mennyit adott ki 4 év alatt tanulmányokra. Ágh Péter a számok ismertetése helyett azt mondta: a két időszakot nem lehet összehasonlítani.

A kormányszóvivő válaszában hangsúlyozta: olcsóbb egy eseti feladatot külső szakértőre bízni, mint ugyanarra teljes munkaidőben egy egész stábot alkalmazni.

Budai Bernadett azt mondta: ezt tette az Orbán-kormány is, amely csak az olimpia megvalósíthatóságáról szóló tanulmányra 500 millió forintot fordított.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×