eur:
401.35
usd:
366
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Megkezdik az óriástározó kialakítását

Nettó tízmilliárd forintért épül meg a Tisza középső szakasza mentén a nagykunsági árvízszint-csökkentő tározó - közölte a környezeti fejlesztésekkel foglalkozó ÖKO Zrt. szakmai igazgatója.

Tombácz Endre Szolnokon elmondta: a beruházás a továbbfejlesztett Vásárhelyi-terv része, az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt nagyprojektje.

Hozzátette: a víztározó megépítésére azért van szükség, mert a Tiszán 1998 és 2006 között több rendkívüli árvíz követte egymást, és ezek jelentős belvízi károkat okoztak.

Hangsúlyozta: a hasonló árhullámokkal szemben csak a víz egy részének a tervezett tározókba való elvezetésével lehet védekezni.

Tombácz Endre azt mondta: vészhelyzet esetén a nagykunsági tározó 570 ezer ember élet- és vagyonbiztonságát szolgálja.

Bognár Zoltán, a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság főosztályvezetője arról beszélt, hogy a Közép-Tisza mentén a már épülő tiszaroffi tározó várhatóan az őszre készül el, míg a hanyi-tiszasülyi és nagykunsági munkálatok a harmadik negyedévben kezdődnek és 2011 végén adhatják át a tározókat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×