eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Busztender: "logisztikai munkatárs, de úgy is mondhatnám, raktáros"

Jogi csata lett a BKV busztenderéből. A közlekedési cég tucatnyi médiumnak juttatott el helyreigazítási kérelmet, és az ügyet kirobbantó Heti Válasz is megtette az első jogi lépést. A hetilap korábban arról írt, hogy a BKV vezérigazgatójának fia annak a cégnek, az Alfa Busz Kft.-nek dolgozott, amely közvetítőként venne részt a pályázatban. Antal Attila a FigyelőNetnek adott interjújában kijelentette: fia nem dolgozott az Alfa Busznál, a cég egyik alvállalkozójánál volt alkalmazásban.

A BKV vezérigazgatója a FigyelőNetnek adott interjújában közölte: fia nem volt alkalmazottja az Alfa Busz Kft.-nek; egy olyan cégnek dolgozott, amelyik alvállalkozója a cégnek.

Fia - aki 2006 végétől 2007 végéig dolgozott a cégnél - nem volt döntési pozícióban, ahogy Antal Attila fogalmazott: "logisztikai munkatárs, de úgy is mondhatnám, hogy raktáros".

A fővárosi közlekedési társaság vezérigazgatója szerint a környezetszennyező, öreg buszok lecserélését csak úgy tudják megoldani, ha 40-50 százalékkal csökkentett árú, használt, nyugat-európai, jó minőségű buszokat szereznek be.

Antal Attila kijelentette: Balogh Zsolt, a BKV műszaki vezérigazgató-helyettese soha nem mondott olyat, hogy az Alfa Busz által felkínált használt Volvót 20-35 millióért érné meg a cégnek megvenni, nem 48 millióért.

"Az idézett vezérigazgató-helyettesünk kifejezetten elmondta a közgyűlésen, hogy ezeknek a buszoknak az elfogadható beszerzési értéke az új ár 30-50 százalékával csökkentett ár. Következetesen félreértik a szavait" - közölte Antal Attila, majd hozzátette: az elvárt felszereltségű buszok 72-85 millió forintba kerülnek a piacon.

A BKV vezérigazgatója úgy véli: ha az eredeti ár 45-55 százalékáért szerezheti be a vállalat a buszokat, akkor az kitűnő üzlet.

Az előzmények

Pénteken tucatnyi helyreigazítást postázott a BKV különböző médiumoknak a napokban kipattant BKV-s busztenderbotránnyal kapcsolatban.

Ennek oka az - mint Regőczi Miklós, a közlekedési társaság vezérigazgató-helyettese elmondta -, hogy Antal Attila, a BKV vezérigazgatójának a fia, az állításokkal szemben nem állt a busztenderben közvetítő cég alkalmazásában.

"A vezérigazgató úr fia soha nem állt az Alfa Busz Kft. alkalmazásában. Aki ilyen hírt terjeszt, azt kénytelenek leszünk beperelni" - jelentette ki a vezérigazgató-helyettes.

Regőczi Miklós a TV2 híradójában cáfolta, hogy a közvetítő cég alkalmazza Antal Zsoltot, és, amikor azt a kérdést tették fel neki, hogy a BKV vezérigazgatójának fia kapott-e pénzt a cégtől, újra elismételte, hogy a férfit a cég nem alkalmazza.

Bódis András, az ügyet kirobbantó újságíró közölte: a következő napokban annak kell kiderülnie, hogy milyen kapcsolatban állt Antal Zsolt a közvetítő céggel.

Nem az a kérdés, hogy alkalmazásban állt-e Antal Zsolt az Alfa Busz Kft.-nél, hanem az, hogy milyen viszonyban volt a céggel: bejelentett munkahelye volt-e, vagy megbízási szerződést kötött-e azzal - mondta az újságíró.

Bódis András hozzáfűzte: a Heti Válasz is megtette az első jogi lépést az ügyben, de azt nem akarta elárulni, hogy pontosan milyet.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×