eur:
401.41
usd:
365.75
bux:
73610.99
2024. október 4. péntek Ferenc

A környezetvédelmi miniszter az osztrák bőrgyárak termelésének visszafogását kéri

Az osztrák bőrgyárak termelésének visszafogását sürgeti a környezetvédelmi miniszter a Rába habzásának megállítása érdekében. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság harmadfokú kárelhárítási készültséget rendelt el.

Fodor Gábor azután határozott arról, hogy kéri az osztrák bőrgyárak termelésének visszafogását, hogy a napokban csaknem a háromszorosára nőtt az üzemek által használt, a habzásért is felelőssé tehető cserzőanyag koncentrátuma a folyóban.

A tárca tájékoztatása szerint a miniszter február 20-ára összehívta az osztrák-magyar határvízi bizottságot, hogy magyarázatot kapjon az újbóli habzásra, valamint hogy áttekintsék a nyáron közösen elfogadott Rába akcióprogram végrehajtását, a Rába-akciócsoport vezetői pedig már csütörtökön összeülnek.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság harmadfokú kárelhárítási készültséget rendelt el, a szakemberek folyamatos, 24 órás figyelőszolgálatot látnak el, és laboratóriumi méréseket végeznek.

A miniszter az InfoRádióban elmondta: kezdeményezi azt is, hogy 100 kilométeres hosszon mérjék fel az esetleges további szennyező forrásokat a folyó osztrák szakaszán.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: az MNB is léphet, ha nagyon gyengül a forint

Továbbra is 401 felett jár a forint az euróval szemben. Bár péntek reggel a hazai fizetőeszköz valamelyest erősödött, de egyelőre úgy tűnik, nem tud a 400-as szint alá kerülni. A forintgyengülés okairól és következményeiről az MBH elemzési centrumának igazgatóját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×