eur:
388.47
usd:
360.92
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

"Pontosan ismerik a Gyurcsány Ferencben rejlő kockázatot"

A Fidesz a kormánypárti frakciók elutasítása ellenére fenntartja az egészségbiztosítási törvény megerősítő népszavazására vonatkozó javaslatát - jelentette ki a párt alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Pokorni Zoltán emlékeztetett arra, hogy az aláírásgyűjtés már megkezdődött ebben a kérdésben is, így az idén biztosan kiírják a népszavazást az egészségbiztosítás átalakítása ügyében.

Az ellenzéki politikus hozzátette: olcsóbb lenne, ha a Fidesz javaslatának megfelelően lehetővé tenné a parlamenti többség, hogy ezt a referendumot is megtarthassák március 9-én.

Az elmúlt napokban ugyanakkor az SZDSZ és az MSZP is közölte, hogy nem támogatja a Fidesz kezdeményezését.

A Fidesz alelnöke szerint nemcsak a márciusi, hanem a megerősítő népszavazás is sikeres lesz, nem fullad érdektelenségbe, ahogyan azt a szocialisták szeretnék.

Új kezdet

A márciusi népszavazásról Pokorni Zoltán azt mondta: az nemcsak a tandíjról, vizitdíjról és kórházi napidíjról szól, hanem egy új politikai kultúra lehetséges változásának a kezdőnapját is jelenti.

Ennek az lenne a lényege, hogy se a választások előtt, se utána ne manipuláljon a kormányzat, ne akarjon milliárdos hirdetésekkel hazug képet festeni, és mindenkit becsapni - hangsúlyozta a Fidesz alelnöke.

Az ellenzéki politikus úgy vélte: fontos kérdés, hogy ebben a jövőben szerepet vállalhat-e a hazug politika szimbolikus alakja, Gyurcsány Ferenc vagy sem.

A mi véleményünk ismert, így ebben a tekintetben a kormánypárti képviselők nézetei meghatározók. Õk pontosan ismerik a Gyurcsány Ferencben rejlő kockázatot, és a hozzá fűzhető várakozásokat is - fogalmazott Pokorni Zoltán.

A XII. kerület polgármestere hozzátette: a népszavazás után a kormánypárti politikusok is eldönthetik, hogy érdemes-e hozzákötniük pártjuk sorsát a miniszterelnökéhez.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×