eur:
386.03
usd:
355.64
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Gaskó: Ha nem lesz megállapodás, hétfőn 0 órától folytatódik a sztrájk

Nem születetett megállapodás a szombat délutáni egyeztetésen a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezeti követelésekről.

A tárgyalást vasárnap a VDSZSZ a MÁV-START-tal és a MÁV Zrt.-vel is folytatja a bérekről, illetve a sztrájk alatt nyújtandó elégséges szolgáltatásról.

A péntek délben felfüggesztett, határozatlan időre meghirdetett VDSZSZ-sztrájk folytatásának időpontjáról a szakszervezet az egyeztetések után dönt.

Ha nem születik megállapodás, akkor legkésőbb hétfőn nulla órától folytatódhat a sztrájk - mondta Gaskó István.

A VDSZSZ azt követeli, hogy a minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot egyszeri kifizetésként a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többletbérfejlesztést kér a megajánlott 6,9 százalék mellett a kiszervezett MÁV-társaságok dolgozói számára, a MÁV-START Zrt., a MÁV-Trakció Zrt., illetve a MÁV Gépészet Zrt. munkavállalóinak.

A MÁV felvette szombaton a kapcsolatot a Volán Egyesüléssel, és hétfőn megkezdődnek a tárgyalások arról, hogy egy elhúzódó vasutas sztrájk esetén hogyan lehetne autóbuszokkal pótolni a vasúti forgalmat a kimaradó szakaszokon - közölte Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója.

Elmondta: a Budapesti Közlekedési Vállalattal (BKV) már szóban megállapodtak arról, hogy a MÁV autóbusz-közlekedési szolgáltatást vásárol a cégtől a főváros területére.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×