eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Már országos az influenzajárvány

Valamennyi régiót elérte az influenzajárvány - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese. Szolnoki István hozzátette: a megbetegedések száma az Észak-Magyarország régióban emelkedett a legnagyobb mértékben.

Valamennyi megyét elérte az influenzajárvány a múlt héten, amikor 54 ezer új influenzás megbetegedést jelentettek az orvosok, 4 ezerrel többet, mint az azt megelőző hét napban - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.

Szolnoki István közölte: idén eddig többen betegedtek meg, mint a tavalyi influenzaszezonban összesen, és a páciensek száma minden bizonnyal tovább emelkedik, hiszen például Borsod-Abaúj-Zemplén vagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csak most indult be a járvány.

Fejér megyében és a fővárosban már stagnál, vagy valamelyest csökkent a betegek száma, de még mindig igen magas - tette hozzá az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.

Egyelőre nem lehet tudni, mikor éri el a csúcsot a járvány, ez nagyban függ az időjárástól - mondta Szolnoki Isvtán.

A meteorológusok most felmelegedést jeleznek. Ha idén korán érkezik a tavasz, hamar véget érhet a járvány, ha azonban visszatér a hideg, a vírus még további egy-másfél hónapig fertőzhet - fűzte hozzá az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×