eur:
387.59
usd:
357.49
bux:
68405.38
2024. május 17. péntek Paszkál

Tűz miatt késéssel közlekednek a vonatok Nyugati pályaudvarról - képgaléria

Áramszünet van Budapesten, a Nyugati pályaudvar csarnokában, emiatt szünetel a jegykiadás, és 30-40 perces késéssel járnak a vonatok. Az InfoRádió értesülése szerint az áramszünet oka a kábelalagútban kitört tűz.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a labirintusszerű kábelalagútban keletkezett tűz, de annak fészkét egyelőre nem találják.

Molnár Péter hangsúlyozta: az alagútban sűrű a füst, ezért fokozott óvatosságra van szükség a mentés során. Hozzátette: a munka előtt áramtalanították a területet.

Korábban Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese annyit mondott, hogy áramszünet miatt szünetel a jegykiadás a Nyugati Pályaudvaron, az utasok a szerelvényeken pótdíj nélkül vásárolhatják meg a menetjegyüket.

Az áramszünet kezdete után egy ideig jártak még a vonatok, de fél kilenckor a tűzoltók kérésére lekapcsolták a felsővezetékeket, így a vonatközlekedés egy időre leállt. Most már közlekednek a vonatok, de jelentős - 30-40 perces - késésre kell számítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen

Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen

Fordulóponthoz közelít a lakossági állampapírok piaca: júniusban lejárnak az első, 2019 júniusában induló Magyar Állampapír Pluszok. A számok azt mutatják, hogy bizony vannak még lelkes MÁP Plusz-hívők, az összes jegyzés közel 11%-át tartják a mai napig a magyarok, annak ellenére, hogy az időközben elszálló infláció miatt nem érte meg: jóval több pénzt lehetett volna zsebre tenni a prémium állampapírral az utóbbi 5 évben, és az idő közbeni MÁP Plusz-PMÁP-csere is kifizetődőbb stratégia lett volna. Mutatjuk, mennyit buktak, akik kitartottak, és mennyit nyertek az élelmesek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×