eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fidesz: mi közünk a bálnavadászathoz és az űrkutatáshoz?

Révész Máriusz fideszes képviselő írásbeli kérdésben kér választ a kancelláriaminisztertől arra, hogy miért vettek részt kormánytisztviselők számunkra felesleges konferenciákon.

A politikus a Népszabadság információi alapján azt írta, hogy a kormány - miközben megértés kért a megszorító intézkedésekhez - önmagán nem spórolt.

"Gyurcsány Ferenc vagyona 900 millió forinttal növekedett a tavalyi évben, 10 milliárd forintot dobtak ki a semmire a kormányzati negyed amúgy is arcátlan beruházása miatt, 120 millió forintért rendeltek esetenként blőd tanulmányokat, több százezer forintot költöttek egy-egy postásbiciklire, most pedig kiderült, hogy kormánytisztviselők a spórolás jegyében 813,5 millió forintért utaztak külföldre 2007-ben" - olvasható a Kiss Péternek címzett kérdésben.

Révész Máriusz szerint az utazások között vannak olyanok, amelyek nem hoznak hasznot az országnak, csak "vitték a pénzt, az emberek pénzét".

"Milyen hozadékkal járt Magyarország számára, hogy kis híján 3 millió forintért képviselték hazánkat kilenc űrkutatási konferencián? Mi volt az oka és hozadéka annak, hogy a környezetvédelmi tárca egyik munkatársa kilenc napot töltött az Egyesült Államokban a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság ülésén? Mi értelme van annak, hogy az egészségügyi tárca százezreket költ egy elhízás elleni törökországi konferencián való részvételre?" - tette fel kérdéseit Révész Máriusz.

A politikus kíváncsi arra is, hogy milyen tapasztalatokat adott át a Gyurcsány-kormány képviselője Egyiptomban a korrupció ellenes küzdelmet illetően?

"Végül pedig, Miniszter úr, nem gondolja, hogy sokkal inkább a magyar emberek problémáinak, nehézségeinek megoldására kellene fordítani a közpénzeket bálnavadászati, űrkutatási és elhízás elleni konferenciák helyett?" - írta a fideszes képviselő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×