eur:
389.4
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyurcsány: 2008 a nyugodt építkezés éve lesz

Az idei évben az MSZP politikájának fő iránya nem változik, a hangsúlyok módosulnak, 2008-ban a nyugodt építkezés programját valósítjuk meg - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a párt elnökségének kétnapos ülése után Egerben.

Az idei cél, hogy növekedjen a hétköznapi élet biztonsága és segítsék a polgári modernizációt - emelte ki az MSZP elnöke.

A kormányfő véleménye szerint 2007 kétarcú év volt, mert egyrészt javult a közpénzügyek helyzete, kimutathatóan csökkent a feketemunka, elkezdődtek fontos átalakítások és elindult az Új Magyarország Fejlesztési Terv, másrészt viszont növekedtek a lakosság terhei, fokozódott a bizonytalanság és ez sokakat csalódással tölt el.

Az a dolgunk, hogy elemezzük és értékeljük az elmúlt másfél év folyamatait - tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

Országos pártértekezlet tavasszal

Országos pártértekezletet hív össze tavaszra az MSZP annak érdekében, hogy elemezzék, értékeljék a kormány és a baloldali közélet állapotát, valamint javaslatokat fogalmazzanak meg a következő két évre - jelentette be az MSZP elnöke.

Gyurcsány Ferenc közölte: a népszavazási kampány politikai koordinátora Juhász Ferenc szocialista elnökhelyettes lesz, de egyformán felelőse lesz minden szocialista országgyűlési képviselő, a helyi vezetők és az országos elnökség is.

A kormányfő úgy fogalmazott: a kampányról nem beszélni kell, hanem részt kell venni benne. A kampány célja az, hogy minél több polgár minél tájékozottabb legyen, az emberek értsék, milyen megfontolások, szándékok húzódnak meg a kormány döntései mögött.

Gyurcsány Ferenc arra a kérdésre, hogy személyesen részt vesz-e a kampányban, azt válaszolta: minden politikai folyamatban részt vesz tavasszal, hiszen ez a dolga.

Az egészségbiztosítási törvényről szóló újbóli szavazás kapcsán kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a frakció álláspontja nem változott a decemberihez képest. Ha valaki erre külön felhatalmazást kér és kap, akkor lehet a képviselőcsoport álláspontjától eltérni - tette hozzá a kormányfő. Kiemelte: amikor közeledik a szavazás időpontja, a frakció lefolytatja majd ezt a vitát.

Szijjártó Péter, Fidesz szóvivője reagálásában kiemelte: a kormányzati alkalmatlanság és hazugságok miatt Magyarország egyre mélyebb szociális válságba kerül és az emberek egyre nehezebben élnek.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×