eur:
399.32
usd:
360.52
bux:
73635.31
2024. október 2. szerda Petra

Nem csak a méregdrága szaloncukrok finomak

A legtöbb szaloncukor jó minőségű, árban azonban akár ezer forintos eltérés is lehet kilogrammonként - derül ki a Kosár magazin tesztjéből.

Ebben a szezonban azok a szaloncukrok a legnépszerűbbek, amelyek valamelyik tejtermék ízét idézik, ilyenek például a túrósak és a joghurtosak - mondta az InfoRádiónak a Kosár magazin főszerkesztője.

Pavlovics Ágota hozzátette: a teszt során igyekeztek a kínálatból széles keresztmetszetet mutatni, és nemcsak az ízt és a minőséget, hanem az árat is figyelembe vették.

A főszerkesztő felhívta a figyelmet arra, hogy az első öt helyezett között vannak olyan gyártók, forgalmazók, amelyek a most divatos ízű szaloncukrokat kínálják, és egy olyan is, amely a klasszikus zselést.

Ez utóbbi kilogrammonként 259 forintba kerül és az ötödik helyig jutott, míg a negyedik helyezett, divatos ízű édesség ára 1189 forint - érzékeltette a különbséget Pavlovits Ágota.

A vizsgált 17 szaloncukor közül 4 kapott kiváló, 6 jó, 3 közepes és 4 megfelelő minősítést. Az utolsó helyen végzett termék 10 pontot ért el, ám, ha csupán egyetlen tizeddel kevesebbet javasolnak neki, már a nem megfelelők közé sorolták volna - mondta a fogyasztóvédelmi magazin főszerkesztője.

A sereghajtót, ezt a marcipános szaloncukrot valódi mandula felhasználása nélkül, aromával készítették - magyarázta Pavlovits Ágota.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×