eur:
399.24
usd:
360.48
bux:
73696.46
2024. október 2. szerda Petra

Kapos Volán: marad a szakszervezeti vezető

Kompromisszum született a Kapos Volán Zrt. és a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) helyi tagszervezete között, amelynek értelmében a cég nem bocsátja el a szervezet vezetőjét, de minden eddigi többletjuttatását megvonja a szakszervezettől - tájékoztatott Dobi István, a KKSZ somogyi szervezetének vezetője.

A Kapos Volán Zrt. a helyi szakszervezeti vezető ellen eljárást indított és munkaviszonyának beszüntetésért helyzete kilátásba, miután jogellenesnek bizonyult a somogyiak által október 30-án megtartott sztrájk.

A KKSZ vezetése ezzel nem értett egyet, a somogyi tagszervezet pedig tiltakozott, majd aláírásgyűjtési akcióba kezdett a héten a cégvezetés tervezett intézkedései miatt.

Dobi István a kompromisszumos megoldást úgy kommentálta az MTI-nek, hogy a hosszan tartó pereskedés helyett döntöttek a felek a munkabéke helyreállítása mellett, ami nagyon fontos a jelenleg zajló bértárgyalások miatt.

Mint hozzátette, korábbi megállapodásaik nyomán a Kapos Volán a munka törvénykönyvében meghatározott juttatásokon felül számos többletjuttatást biztosított a helyi szakszervezet számára. Ezek megvonása forintosítva azt jelenti, hogy a tagszervezet a jövőben éves szinten mintegy 2,5 millió forinttal kevesebből gazdálkodhat.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×