eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Végső búcsú Szabó Magdától

Budapesten, a Farkasréti temetőben rokonai, barátai és tisztelői vettek végső búcsút Szabó Magdától. A Kossuth-díjas alkotót több százan kísérték utolsó útjára.

Több száz ember vett végső búcsút Szabó Magda Kossuth-díjas írótól Budapesten, a Farkasréti temetőben. A ravatalnál Hiller István és Barna Imre mellett Lator László pályatárs és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes búcsúzott Szabó Magdától.

"Ilyen asszonyt nem lehet elfelejteni" - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter felidézve az írónál alig két hónapja tett utolsó látogatását, amelynek keretében 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Szabó Magdát.

"Szabó Magdánál íróbb írója nem volt és nem is lesz egyhamar a magyar irodalomnak" - hangsúlyozta Barna Imre, az alkotó 29 könyvének hatvanhat kiadását gondozó Európa Kiadó vezetője.

A sírnál Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, valamint Lengyel György, a Csokonai Színház egykori igazgatója búcsúzott az elhunyttól.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×