eur:
389.72
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Répássy: a gáz ára a kormány alkalmatlansága miatt emelkedik

Jövőre 17 százalékkal emelkedhet a gáz ára - mondta a Fidesz frakcióigazgatója egy Népszabadságban megjelent cikkre hivatkozva. Répássy Róbert szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek fel kell vetnie a pénteki magyar-orosz kormánytalálkozón, hogy Magyarország olcsóbban kaphassa a gázt.

A Gyurcsány-kormány alkalmatlansága és felelőtlensége miatt emelkedik drasztikusan jövőre a gáz ára - mondta a Fidesz frakcióigazgatója.

Répássy Róbert erről azután beszélt, hogy a Népszabadságban megjelent: a januári 5 százalék után áprilisban 7,5, nyáron pedig további 4,5 százalékkal emelkedhet a gáz ára.

A politikus közölte: a 17 százalékos emelést 2008. második felében több tíz százalékkal megdobhatja az uniós gázpiac jövőre várható liberalizációja.

A politikus szerint Magyarország az átlagosnál drágábban kapja a gázt az orosz Gazpromtól, az árcsökkentés lehetőségét ezért a kormányfőnek fel kell vetnie a pénteki magyar-orosz kormányfői találkozón.

A képviselő úgy vélte: a gáz árának emelkedése nem törvényszerű, és nem külső tényezőktől függ, mint ahogy a kormány állítja.

Gyurcsány Ferenc semmit nem tett, hogy az állampolgárokat megvédje az áremelkedésektől - mondta a frakcióigazgató.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×