eur:
389.3
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Előbb-utóbb a magyarok sem lesznek hajlandók bármire"

Oplatka András történész szerint Magyarország egy-két évtizeden belül olyan fejlettségi szintre juthat, hogy már vonzó lesz a bevándorlók számára. Éppen ezért a döntéshozóknak már most fel kell készülniük arra, hogy az ország hogyan kezelje a bevándorlók által okozott problémákat.

A magyar politikusoknak már most el kellene gondolkodniuk azon, hogyan birkózik majd meg az ország a bevándorlók okozta problémákkal.

Oplatka András szerint, azért lenne erre szükség, mert Magyarország 10-15 éven belül elérheti a nyugat-európai országok fejlettségi színvonalát.

A vendégmunkások és bevándorlók a nyugat-európai vagy észak-amerikai országokat már ellepték, de az általuk okozott problémákat eltérően kezelik az egyes államokban.

Hogy Magyarország melyik megoldást választja, azt alaposan át kell gondolni - vélekedett a történész.

Ráadásul a mi helyzetünk speciális abból a szempontból, hogy elsőként a környező országok magyarjaira számíthatunk - tette hozzá.

Előbb-utóbb azonban nálunk is bekövetkezik, hogy a magyar munkás már nem lesz kapható bizonyos munkákra, amelyeket nem is tudnak majd kellően megfizetni ahhoz, hogy magyarok végezzék el - véli Oplatka András.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×