eur:
390.84
usd:
366.01
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Üllői út: újra működnek a lámpák, ha megszilárdul a beton

Több mint három napja nem működnek a forgalomirányító lámpák Budapesten az Üllői út és az Ecseri út kereszteződésében egy péntek reggeli baleset miatt. A főpolgármesteri hivatal forgalomtechnikai alosztályának munkatársa közölte: arra várnak, hogy megszilárduljon a beton, ami az új oszlopot tartja.

Péntek reggel egy balesetben kidőlt az egyik olyan oszlop a fővárosi Üllői úton, amelyik az Ecseri úti kereszteződés feletti jelzőlámpákat tartotta - mondta az InfoRádiónak a főpolgármesteri hivatal forgalomtechnikai alosztályának munkatársa.

A kidőlt, kilenc méter magas oszlop helyett újat kellett állítani - tette hozzá Vedrődi Tamás. A főpolgármesteri hivatal forgalomtechnikai alosztályának munkatársa közölte: ahhoz, hogy az új oszlop terhelhető legyen, az azt tartó betonnak meg kell szilárdulnia, ezt az időt ki kell várni.

Legkésőbb szerdán délután öt órára helyreáll a közlekedés a csomópontban, akkorra a jelzőlámpák is működni fognak - jelentette ki Vedrődi Tamás.

Nem mindegy, hol a hiba

Más-más hibaelhárítási határidő vontakozik egy belvárosi, Budapest közlekedésére nagy hatással lévő csomópontra, illetve egy nem túl forgalmas, külső kerületben található jelzőlámpás kereszteződésre - tájékoztatott a főpolgármesteri hivatal forgalomtechnikai alosztályának munkatársa.

Hibatípusok szerint is mások és mások lehetnek a határidők: az általános hibák kijavítása - a kereszteződés típusától függően - 2,5-8 munkaórát vehet igénybe. A közlekedést nem befolyásoló hibákat 12-14 munkaóra alatt tudják kijavítani - mondta Vedrődi Tamás.

A súlyos eseteknél - mint az Üllői és Ecseri út kereszteződésében is - ezeket az általános hibaelhárítási határidőket nem lehet alkalmazni - közölte a főpolgármesteri hivatal forgalomtechnikai alosztályának munkatársa.

Vedrődi Tamás hozzáfűzte: ha a vállalkozó nem tartja a határidőket, kötbért köteles fizetni.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nincs vége a foglalkoztatási csodának - A Covid csak egy rossz emlék Európában

Nincs vége a foglalkoztatási csodának - A Covid csak egy rossz emlék Európában

Megközelítette a 81%-ot a foglalkoztatottak aránya tavaly Magyarországon a 20 és 64 év közöttiek körében, ami a 75%-os uniós mutatót meghaladva a hetedik legjobb rátának számít az EU-n belül. Az uniós adathoz hasonlóan az elmúlt években folyamatosan nőtt a foglalkoztatottság mértéke hazánkban, egyedül 2020-ban, a Covid kirobbanásának évében csökkent az előző évhez képest a mutató, akkor 77,5%-on állt a ráta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×