eur:
390.98
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Szetey: Nem a pénz hiányzik a köztisztviselők jutalmazására

A kormányzati személyügyekért felelős államtitkár szerint a vezető felelőssége, hogy megtanuljon differenciálni a beosztottjai között. A konkrét ügyekkel kapcsolatban Szetey Gábor azt mondta, reméli, hogy ilyen nem sokszor fordult elő, szerinte ugyanakkor a munkáltatónak érvényesítenie kell a kötelező eloszlás elvét, mely szerint a legmagasabb kategóriába csak a köztisztviselők 10 százaléka kerülhet.

A vezetőnek szembesülni kell azzal a felelősséggel és kötelességgel, hogy visszajelzést ad beosztottjai munkájáról, és nem keres külső okot, valamint nem hárítja másra a felelősséget - mondta az InfoRádiónak Szetey Gábor.

A kormányzati személyügyekért felelős államtitkár kifejtette: nem a pénz hiányzik, hanem elhatározták, hogy a kötelező eloszlás elvét érvényesítik a köztisztviselői teljesítményértékelési rendszerben.

A C kategória az elvárt jó teljesítmény, a 100 százalékos teljesítmény megjelenítője, míg a legmagasabb, az A kategóriába a köztisztviselők legfeljebb 10 százaléka kerülhet - közölte Szetey Gábor.

A különbségre nem volt magyarázat

Elvben eddig is volt formális teljesítményértékelés, de nem volt összekötve a javadalmazással, ezért mindenki a legmagasabb értékelést kapta - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: ha elő is fordult különbség, nem volt rá magyarázat.

Ha nincs kötelező eloszlás, az fog történni, ami eddig, vagyis mindenki a legmagasabb szintre kerül, és nincs lehetőség a differenciálásra - közölte Szetey Gábor.

Az államtitkár szerint nincs olyan teljesítményértékelési rendszer a világban, ahol nem a kötelező eloszlás elve érvényesül.

Mint ismert, az InfoRádió korábban arról számolt be, nem a valós teljesítményük alapján értékeltek köztisztviselőket egyes minisztériumok. Az InfoRádiónak név nélkül nyilatkozó, különböző minisztériumokban dolgozó köztisztviselők szerint ugyanis - bár a főnökük kifogástalannak minősítették a munkájukat - az értékelésnél mégis alacsony minősítést kaptak, állítólag azért, mert az adott tárcának nincs pénze arra, hogy a magasabb kategóriáért járó jutalmat kifizesse.

A Kormányzati Személyügyi Államtitkárság információi szerint a legfelső kategóriába a dolgozók 10 százaléka, a másodikba a 20-30 százaléka, a harmadik kategóriába az 50 százaléka, a legalsó kategóriába pedig a köztisztviselők 10 százaléka kerülhet.

A teljesítményértékelési rendszer lényege, hogy a munkáltató a jó munkát elismerve, nagyobb teljesítményre sarkallja a köztisztviselőt.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×