eur:
391.09
usd:
366.14
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Pokorni: "Nem szakmai döntés született, csak politikai-pénzügyi alku"

A nagyobbik ellenzéki párt alelnöke szerint politikai alkut kötöttek a szocialisták és a liberálisok azzal, hogy megállapodtak a társadalombiztosítás privatizációjáról. Pokorni Zoltán úgy véli: nem szakmai döntés született, hanem pusztán pénzügyi-politikai alku.

A Fidesz úgy véli a két koalíciós párt politikai alkut kötött, s ez Pokorni Zoltán szerint egyszerűen politikai csalás. "Úgy látjuk ennek egyszerű a magyarázata: politikai-pénzügyi alku történt, a politikai pártok osztozkodása a majdani Társadalombiztosítási kassza fölött" - jelentette ki a politikus.

A Fidesz alelnöke a legnagyobb ellenzéki párt elnökségi ülése után elmondta: a szocialisták választási kampányában még szó sem volt arról, hogy a társadalombiztosítást privatizálnák.

A Fidesz attól tart, hogy jelentősen emelkedni fognak az egészségügyi kiadások, és drágábban fog működni az egészségügyi rendszer.

Pokorni Zoltán úgy véli: kettészakadhat az ellátottak köre szegényekre és gazdagokra.

A Fidesz attól tart, hogy a biztosítók igyekeznek majd megszabadulni a betegektől, és az egészségesekért fognak harcolni. A Fidesz szerint viszont fenn kell tartani a szolidaritáson alapuló egységes társadalombiztosítást.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×