eur:
391.03
usd:
366.08
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

"A polgármester nyomására vállalhatták a funkciót"

Rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a Fidesz Szerencsen, mert elképzelhetőnek tartja, hogy az önkormányzat főjegyzője és a városfejlesztési osztály vezetője a város szocialista polgármesterének nyomására vállalt tisztséget a szalmatüzelésű erőmű építtetőjénél.

Koncz Ferenc ellenzéki képviselő azután beszélt erről az InfoRádióban, hogy a város szocialista polgármestere hétfőn fegyelmi eljárást kezdeményezett a címzetes főjegyző és az osztályvezető ellen.

Rónavölgyi Endréné azt mondta: Bíró László és Csanádi Béla csak utólag tájékoztatta arról, hogy tisztséget vállalt a BHD Hőerőmű Zrt. felügyelő bizottságában, illetve igazgatóságában. Hozzátette: a jegyző - tévesen - írásban is jelezte a cégnek, hogy a tisztségek nem összeférhetetlenek. Szólt arról is, hogy az erőmű építési engedélyeztetési eljárásában a két tisztviselő nem vett részt.

A fideszes politikus azonban úgy látja: Szerencsen semmi sem történhetett az erőmű ügyében a polgármester tudta nélkül.

A BHD Hőerőmű Zrt. szalmatüzelésű hőerőművet akar építeni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban. A beruházást a helyiek többsége támogatja, számos civil és környezetvédő szervezet azonban úgy véli, hogy az erőmű megvalósítása környezeti kockázattal jár.

Sokan attól is tartanak, hogy az erőmű, valamint az oda irányuló kamionforgalom károsíthatja a tokaji borvidék környezeti feltételeit.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×