eur:
390.67
usd:
366.2
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A rendőröknek kevés az öt négyzetméter

Hivatalosan csak egy panasz érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz a békásmegyeri szállón elhelyezett rendőröktől: az illető elégedetlen volt a körülményekkel. Egy internetes oldalon megjelent írásból ugyanakkor kiderül, hogy több egyenruhás is elégedetlenkedik, amiért túl kicsik a szobák, ezért a kimosott ruhákat is a fejük felett lévő kötélre teregetik, ráadásul vécé is csak a folyosó végén van. A BRFK szóvivője azt ígérte: kivizsgálják az ügyet és megpróbálnak megoldást találni.

A fővárosban dolgozó rendőrök nagy része vidékről érkezik, elhelyezésük pedig gondot okoz - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A BRFK jelenleg négy saját fenntartású szállót üzemeltet, ezek közül háromban lakhatnak házaspárok, egy szállót pedig kifejezetten az egyedülállóknak tartanak fenn - közölte Tafferner Éva.

A négy ingatlan kevésnek bizonyult, ezért a főkapitányság közbeszerzési eljárás keretében keresett olyan szállót, ahol elhelyezhetik a vidékről érkező rendőröket. A békásmegyeri ingatlanban jelenleg 252-en laknak - tájékozatott a szóvivő.

Tafferner Éva elmondta: tavaly egyetlen rendőr tett panaszt, mert nem találta megfelelőnek az itteni körülményeket.

Az ilyen szállókon egy-egy lakóra körülbelül 5 négyzetméternyi területnek kell jutnia, ezt a 26/2000-s belügyminisztériumi rendelet végrehajtási utasítása határozza meg. Ez a terület Békásmegyeren 6,6 négyzetméter - közölte a BRFK szóvivője.

Arra is van lehetőség, hogy a rendőröket albérletben helyezzék el, igen ritka azonban, hogy valaki vállalja az ezzel járó 18.400 forintos kiadást - fűzte hozzá Tafferner Éva.

A szóvivő hangsúlyozta: a panaszokat a BRFK kivizsgálja és a lehetőségekhez képest igyekszik megoldást találni.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×