eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hadműveletet indít a kormány

Csillagszóró hadművelet néven hét hatóság összehangolt ellenőrzést végez a karácsonyi és szilveszteri ünnepekig hátralévő hat hétben. Budai Bernadett kormányszóvivő bejelentette: hét szervezet több, mint ötezer szakembere vesz részt az akcióban.

Csillagszóró hadművelet néven hét hatóság végez összehangolt ellenőrzést a fogyasztók biztonsága érdekében, az év végi ünnepekhez kapcsolódóan - jelentette be a kormányszóvivő.

Budai Bernadett elmondta: 2008 első hetéig az ötezer szakember több mint 40 ezer ellenőrzést végez országszerte a piacokon, vendéglátóhelyeken.

A kormányszóvivői tájékoztatón az adóhatóság elnöke elmondta: hétezer ellenőrzést végeznek. Szikora János hozzátette: egyebek mellett a számla- és nyugtaadási kötelezettség betartását, az áru eredetét és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Az akció részeként az ÁNTSZ munkatársai egyebek mellett a vendéglátóipari és közétkeztetési egységeket, az élelmiszer-biztonsági hivatal ellenőrei az év végi ünnepekhez kapcsolódó árukat vizsgálják, a fogyasztóvédelmi szakemberek pedig a nem biztonságos termékek kiszűrésére fordítanak kiemelt figyelmet.
A hathetes ellenőrzéssorozatban a állategészségügyi hatóság, a munkaügyi főfelügyelőség, valamint a vám- és pénzügyőrség munkatársai is részt vesznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×