eur:
389.66
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sztrájkolnak a pedagógusok is

Szinte minden megyében és a főváros minden kerületében marad el ma tanítási óra az iskolákban; a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének felhívására több ezer pedagógus csatlakozott a Liga szakszervezetek által meghirdetett sztrájkhoz. Az oktatási tárca vezetője nem adott ki egységes miniszteri rendelkezést.

Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke kedden elmondta, hogy az oktatási intézmények százas nagyságrendben csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, biztosan sztrájkolni fognak a pedagógusok többek között Debrecenben, Nagymaroson, Noszvajon, Hajdúhadházon és a fővárosban.

Hozzátette: van olyan hely, ahol a pedagógusok száz százaléka nem veszi fel a munkát. Kerpen Gábor szerint a résztvevők 10-15 százaléka jelzett 6 órás sztrájkot, a többi helyen egy-két órás lesz a munkabeszüntetés.

A sztrájkban a Liga több ágazati szakszervezete is részt vesz, azok pedig, akik törvényi tilalom miatt nem sztrájkolhatnak, a délutáni, Kossuth téri tüntetésen képviseltetik magukat.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége már korábban bejelentette, hogy részt vesz a délutáni demonstráción.

Gál Rezső, a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke azt mondta: a Budapesti Erőműben és a Dél-magyarországi Áramszolgáltató csoportnál, valamint egy fűzfői kis erőműben lesz sztrájk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×