eur:
388.96
usd:
363.5
bux:
68113.22
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egyetlen kórház csatlakozott a sztrájkhoz

Az országban egyetlen egészségügyi intézményben, a Veszprém megyei Cholnoky Kórházban hirdettek kétórás sztrájkot a Ligához csatlakozva. A kórház összes dolgozójának harmada, az éppen munkát végzők fele, mintegy 400 ember vett részt a 10 óráig tartó sztrájkban - mondta el az InfoRádiónak a sztrájkbizottság elnöke.

Szántó Tamás az InfoRádiónak elmondta: azért csatlakoztak a sztrájkhoz, mert az tiltakozás az egészségbiztosítási reform ellen is, ez pedig a kórházat is érinti.

A sztrájkbizottság elnöke szerint a dolgozók nem elsősorban saját maguk miatt, hanem a betegek érdekében tiltakoznak, mert úgy gondolják, hogy a reform eredményeképpen nekik sokkal többet kellene fizetniük - valószínűleg kevesebb ellátásért.

A munkabeszüntetést minden osztályt érintett ugyan, de egyes részlegeknél - a betegfelvételnél és az intenzív osztályon - teljes létszámmal dolgoznak ilyenkor is, míg a többin ügyelet, vagy dupla ügyelet van - tette hozzá.

Szántó Tamás nem érti, miért nem csatlakozott a többi kórház is az akcióhoz, mert szerinte az egészségügyi dolgozóknak erőteljesebben kellene kifejezniük véleményüket a reformmal kapcsolatban.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×