eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Mikola: Kabaré, de támogatjuk

A Fidesz nem nyújt be egyetlen módosító indítványt sem az egészségbiztosítókról szóló törvénytervezethez - mondta az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke. Mikola István hozzátette: a több-biztosítós rendszerrel kapcsolatos vita mára kaotikussá és követhetetlenné vált.

Elkészült a Fidesz tízpontos javaslatcsomagja, amelyben egy nemzeti egészségbiztosítási pénztár alapelveit fogalmazták meg, ám ezt, a jelenlegi kaotikus időszakra való tekintettel, nem nyújtják be az Parlamentnek - mondta Mikola István, az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának alelnöke.

A politikus felelőtlen játszadozásnak nevezte a több-biztosítós törvénytervezet ügyében kialakult vitát, amely véleménye szerint már követhetetlen az emberek számára.

"Közben megjelennek milliós hirdetések. Horváth Ágnes mosolyog: 'Jár önnek a jobb'. Nagyon előnytelen a fotója, legalább 20 kilóval többet mutat - nem is értem hogy engedte át ezt a fényképet - mint a valóságban. Csupa csodálatos, az embereket megtévesztő hír, milyen jó lesz, hogyha ezt az egészségbiztosítási törvény-tervezetet törvénnyé fejlesztik, avanzsálják" - példálózott egy újságcikkel a Fidesz parlamenti képviselője.

Kabaré

Mikola István kitért az MSZP-s Tóth Károly az ügyben benyújtott módosító javaslatára is, amely a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésére irányult. Ez, a képviselő szerint már a kabaré kategóriájába tartozik, de támogatják.

A Fidesz tízpontos javaslatcsomagját a képviselő nem részletezte, de hétfőn az InfoRádió felvetésére elismerte: a párt javaslata is regionális szintre vinné az ellátás egy részét, ugyanakkor egységes nemzeti egészségbiztosítási pénzalappal számol, vagyis megmaradna a szolidáris egészségbiztosítás.

A politikus hozzátette: nem kívánnak semmilyen módon asszisztálni a társadalombiztosítási rendszer változtatásához, így nem nyújtanak be egyetlen módosító indítványt sem a törvénytervezethez, a vitában azonban természetesen részt vesznek.

Nincs is?

Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke szerint a Fidesznek nincs is alternatív javaslata.

"A kaotikus helyzetet a Fidesz idézte elő azzal, hogy hamis állításokkal terjeszt az emberekben, civil szervezetekben bizonytalanságot" - reagált Kökény Mihály arra a felvetésre: a Fidesz a jelenlegi kaotikus helyzet miatt nem nyújtja be javaslatát.

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke hozzátette, Tóth Károly nem egyeztette a szocialista frakcióval módosító javaslatát, de pártjukban minden képviselő megfogalmazhatja egyéni véleményét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×