eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Aknamezőre vezethet a biztosítóváltás

Az idei kötelező biztosítási kampány üzenete egyszerű: váltsanak minél többen - jelentette ki a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke. A szervezet szerint legalább 200 ezerrel többen váltanak biztosítót, mint tavaly.

Mintegy 650-700 ezerre becsülik azoknak az autósoknak a számát, akik idén kötelező biztosítást váltanak, szemben a tavalyi félmillióval.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke azt mondta: nem véletlen az egyre nagyobb mértékű biztosítóváltás, mivel a marketingkampány az árakra, azok csökkenésére helyzete a hangsúlyt.

A szervezet gépjármű szekciójának vezetője szerint bár évről-évre csökken a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díja, még mindig megéri a biztosítóknak.

Résen kell lenni

Cselovszki Zoltán ugyanakkor hangsúlyozta: a biztosítás megkötésénél érdemes az áron kívül megnézni azt is, hogy megfelelő szolgáltatást nyújt-e az adott cég, akár az igazolások kiadásakor, akár káresemény rendezésekor.

Új jelenség a piacon, hogy jóval kisebb díjakat kínál eddig balesetmentesen közlekedőknek egy biztosító, de a tarifa évközben akár a duplájára is nőhet, ha éppen abban az évben okoz akár csak kisebb kárt gépkocsijával az ügyfél. Ez az alkuszok szerint kockázatos.

Szintén nem árt tudni, hogy a biztosító egyesületeknél van kötelező tagdíj.

Papp Lajos szerint azonban a legtöbb probléma akkor van, ha koccan vagy balesetet szenved az ügyfél, mert ilyenkor akár az is kiderülhet, hogy alig akad szerviz, amelyik hajlandó együttműködésre az adott biztosítóval.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződések felbontásának, illetve újrakötésének határideje a hó végén jár le. Felmérések szerint az interneten fellelhető kalkulátorokat több százezren használták, és szakértők azt várják, hogy még az utolsó héten is több tízezren váltanak biztosítót.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×