eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nem meglepő: a magyarok az alkoholfogyasztás élvonalában

Németországban fejenként évi 10 liter finomszesznek megfelelő mennyiségű alkoholt isznak az emberek, ezzel a mennyiséggel Németország áll a lista élén. A legnagyobb fogyasztású országok helyezése évről-évre változik, de névsora nem: Csehország, Magyarország, Luxemburg, Írország és Németország. Buda Béla, az Addiktológiai Intézet igazgatója elmondta: Magyarországon nincs a súlya szerint kezelve az alkoholizmus.

Magyarországon a németországihoz hasonlóan évi 10 liter finomszesznek megfelelő mennyiségű alkoholt isznak az emberek - mondta az InfoRádiónak az Addiktológiai Intézet igazgatója.

Buda Béla kifejtette: Magyarországon nincs a súlya szerint kezelve az alkoholizmus.

Évente 10-20 ezer ember halála esetében az alkohol közvetlen, vagy vezető ok, de sokan még ennél is többre becsülik ezt a számot - emelte ki.

Az Addiktológiai Intézet igazgatója közölte, hogy évente 5-6 ezerre tehető az alkoholos májzsugor okozta halálozás, emellett gyakori a szív- és keringési betegségek, valamint az emésztőszervi daganat okozta halálozás.

Az alkoholizmus több százezer embert érint közvetlenül Magyarországon, de még több embert közvetve, ha a családtagokat nézzük - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×